Me nüüd Jutaga võtsime julguse
kokku, astusime sisse lähimasse kohvikusse ja palusime serveerida endale
taldrikutäie tigusid. Just täpselt tigusid ja need olid soojad ka veel!!! Ning
õuduseks nägid need välja sama nunnud, kui meie aiamaal...
Portugalis süüakse palju
tigusid, neid on siin aprillist septembrini müügil restoranides ja kohvikutes
valmiskujul, poodides võrkkottide sees isevalmistamiseks.
Tagasi kohvikusse...
Tore vanaonu tõi need rõõmsalt
meie lauale, me veel palusime tal näidata, et kuidas neid süüa. Võtad teokese,
torkad talle hambaorgi ribide vahele, sikutad kojast välja, siis sööd ära ja
peale rüüpad teomajakeses olevat leemet. Teod on arvatavasti keedetud mingis
vedelikus, meie omad vanaonu jutu järgi veinikastmes.
Põhjused, miks portugaallased tigusid nii väga armastavad, on täiesti tervislikud. Nimelt on tigudes palju toitained, nad on proteiinirikkad ning samuti on neis mitmeid mineraalsoolasid nagu kaltsium, raud, magneesium, tsink ja vask. Kaalujälgijaid rõõmustavaks uudiseks: teod sisaldavad väga vähe kaloreid ning on äärmiselt kerge seedida!
|
|||
See esimene...
|
Ja kui nüüd rääkida nende
söömisest, siis mul oli ikka raskusi selle esimese suhu pistmisega, aga tänu
Juta abile, kes ütles, et ära mõtle, et see on tigu, siis ma lõpuks ikka ta ära
proovisin. Siis mõned veel ja rohkem ei tahtnud, vastu hakkas. Juta aga
jahvatas tigusid nagu popcorni, peaaegu terve taldriku sõi tühjaks.
Me mõlemad jõudsime otsusele,
et teist korda enam ei sööks neid. Kohviku omanik käis vahepeal veel küsimas,
et kas mulle ei maitse eriti, sest ta vist piilus salaja, et ma väga ei söö.
Aga ta ütles lohutuseks, et ega paljudele ei meeldigi.
Lõpetuseks ega siis muud, kui
kõik, teie, seal Eestis, ruttu põllu peale tigusid korjama, läheb hea söök veel
kaduma!
Usun et nad kindlasti poleks nii hullud kui sa ei teaks et nad teod on :D
ReplyDeleteAga müts maha, julged tüdrukud :)