Eile hommikul kööki minnes ehmatasin ära...kraanikausi kõrval olevas nõus hõljusid vee sees väikesed merekarbid. Karpide kõrval oli midagi kodusemat - sealiha. Meiega koos elavad portugaallased hakkasid meile õhtusöögiks valmistama traditsioonilist Portugali toitu. Järgmine teisipäev on kord meie käes.
Carolina ja Mariana küpsetasid meile nn ühepajatoitu, mis koosnes sealihatükkidest, kartulist, porgandist ja merekarpidest. Toit tuli välja väga hea, vaatamata sellele, et vahepeal oli köögist kuulda nagu oleks 10 liitrit suppi korraga üle keenud, millele lisandus kiljumine ning kiire portugalikeelne vadin.
Mina ise pole karpe kunagi söönud ja neid alati pigem dekoratiivsete asjakestena näinud, seega oli nende proovimine minu jaoks midagi uut. Võib järgmine kordki neid süüa. Nii palju, kui kahe karbikaane vahel "merekarbiliha" oli, tundus see päris maitsev, nagu sööks kala. Hamba oleks ainult peaaegu ära murdnud, sest üks väike tükk karbikaane küljest, oli oma sõbra kartulitüki taha ennast ära peitnud...
Mereande ja liha süüakse tihti koos |
Ülilaheee :D mis te Eestipärast siis neile pakute?
ReplyDeleteMe tegime neile ühepajatoitu, ainuke, mida teha andis, siit pole ju kuskilt võtta ei kama, verivorsti, musta leiba ja kõiki neid ülejäänud asju. Aga neile väga meeldis! :)
ReplyDelete